Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

Demòcrates defensa les xifres del pressupost del 2018 per donar continuïtat al procés de reformes i el principi de sostenibilitat de les finances públiques

Els consellers i conselleres del grup parlamentari de Demòcrata han rebutjat les esmenes a la totalitat al Projecte de llei del pressupost per al 2018 presentades pels grups de l’oposició que s’han debatut aquest dijous al Consell General, i han donat suport als eixos que sustenten les xifres que el Govern proposa per a aquest exercici: la sostenibilitat pressupostària, la dotació per continuar amb el procés de reformes estructurals de Demòcrates i l’aposta pel creixement econòmic al servei de les necessitats socials del país.

En aquests termes ha defensat el projecte de pressupost el president suplent del grup parlamentari Demòcrata, Miquel Aleix, durant la seva intervenció al debat a la totalitat de les xifres del 2018. Per als demòcrates, el pressupost recull les dotacions necessàries per continuar fent front a les reformes estructurals ‘bàsiques per continuar amb el canvi de model de país que els Demòcrates vam iniciar ara fa més de sis anys amb la reforma fiscal i l’obertura de l’economia a la inversió estrangera’.

Des del grup parlamentari es vol posar en valor el fet que es tracta d’un pressupost que vetlla per un creixement econòmic del país al servei de les necessitats socials de les persones. En aquest sentit, els consellers i conselleres de la majoria estan convençuts del fet que aquest projecte és una eina per cobrir les necessitats socials dels nostres ciutadans que aposta per l’educació, l’ocupació, el medi ambient i la cultura. Aquesta ‘clara aposta de DA per la defensa del sistema de benestar social del país’ es materialitza en dotacions com l’increment d’1,5 milions d’euros a les famílies, institucions i persones: des de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, passant per les ajudes a les federacions i clubs esportius fins al finançament de les mesures d’accés a l’habitatge i a l’autonomia personal.

Es tracta, a més, d’un pressupost continuista que consolida el projecte polític dels Demòcrates per al país apostant, com a principi bàsic, per la sostenibilitat pressupostària amb un dèficit per sota de l’1% del PIB. En aquest sentit, la majoria al Consell General ha defensat la bona gestió dels comptes públics i ha posat de relleu els resultats de les liquidacions pressupostàries que, ‘a diferència de governs anteriors no només complim sinó que millorem i, per primera vegada en 20 anys, hem presentat superàvit de caixa el 2016’.

 

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×