Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

Demòcrates dóna llum verda a la Llei general de l’allotjament turístic amb la voluntat de transformar el sector

El Consell General ha aprovat la nova Llei general de l’allotjament turístic amb l’objectiu de regular el sector i l’oferta de l’allotjament a través de la lluita contra l’intrusime i l’establiment d’uns estàndars de qualitat.

La principal novetat de la nova Llei general de l’allotjament turístic és l’obligació a un canvi d’ús, de residencial a hoteler, d’aquells edificis en els que la majoria dels apartaments es lloguin a turistes. El Ministre de Turisme, Francesc Camp, ha defensat aquesta mesura com a via per regular el creixement exponencial que ha experimentat el nombre de llits en aquest sector: un 144% entre el 2010 fins el passat mes de juny, molt per sobre de les pernoctacions.

 

El grup parlamentari Demòcrata, al igual que el Govern, considera que aquesta prerrogativa compleix un doble objectiu: equiparar les obligacions al de la resta d’allotjaments turístics, d’una banda, donar protecció als propietaris de pisos d'us residèncial enfront de la masificacio de pisos turístics al seu edifici ja que les comunitats de propietaris d’aquelles edificis on la majoria dels immobles tinguin ús residencial privat, tindran la possibilitat de prohibir l’activitat turística. El canvi d’ús s’haurà de satisfer en aquells edificis que superin 50% dels seus habitatges destinats a l’allotjament turístic.

Unanimitat per a la Llei qualificada del Codi Penal

El Consell General ha aprovat per assentiment el Projecte de llei del Codi Penal que suposa, en paraules del Ministre de Finances, Jordi Cinca, ‘un pas gegantí’ que ‘ha posat Andorra al nivell dels països capdavanters’ en matèria de lluita contra el frau fiscal i el contraban.

Durant sessió d’avui, ambdós han reiterat el compromís que Andorra adopta en aquestes matèries que introdueixen, d’una banda, un llindar mínim de 75.000 euros per a la tipificació del delicte fiscal, i de l’altra, amplia la tipificació del delicte de contraban a qualsevol tipus de mercaderia, no només a les sensibles, com fins ara.

Tant Maria Martisella com Jordi Cinca han reiterat la necessitat d’estudiar fórmules amb l’objectiu de donar les eines necessàries per tal de perseguir certs delictes comesos a través de les noves tecnologies. Amb aquesta finalitat, han avançat que impulsaran una taula de treball amb tots els grups parlamentaris i els representants dels sectors judicials implicats.

Finalment, el Consell General ha aprovat el nomenament dels membres de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×