Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

Set col·lectius presenten aportacions al procés de diàleg social obert per Demòcrates per a la modificació del Codi de Relacions Laborals

El Grup Parlamentari Demòcrata ha tancat aquest dilluns el termini per a la recepció de propostes i esmenes per part dels agents econòmics i socials a les proposicions de llei que ha elaborat per tirar endavant la modificació del Codi de Relacions Laborals.

La majoria demòcrata al Consell General ha rebut textos de set agents i associacions als quals va presentar, el passat mes d’abril, els eixos de la reforma que vol impulsar amb la finalitat de recollir valoracions i aportacions encaminades a millorar els esborranys que finalment es sotmetin al debat parlamentari.

Els parlamentaris demòcrates valoren de forma molt positiva la resposta obtinguda a aquest procés, fet que confirma que el període previ de diàleg és el bon camí i contribuirà a enriquir el resultat final de les proposicions de llei que està treballant la majoria, amb vistes a poder iniciar el tràmit al Consell General durant el mes de setembre.

El treball per a la redacció de la futura codificació laboral entra ara en una nova fase de treball intern que consistirà en l’anàlisi i resposta de totes les aportacions que han elaborat els col·lectius durant els prop de dos mesos dels quals han disposat per estudiar el contingut als tres textos legislatius:  la Llei Qualificada de les Relacions Laborals, la Llei Qualificada de l’Acció Sindical i Patronal i la Llei Qualificada Reguladora del Conflicte Col·lectiu.

Els col·lectius i associacions que han presentat propostes són: AAGP (Associació Andorrana de Gestors de Persones), CEA, SAT, SIPAAG (Sindicat de personal adscrit a l’Administració General), USDA, impulsors de la ILP per a l’ampliació de la baixa de maternitat, i el mediador Ramon Tena.

El grup parlamentari de Demòcrates per Andorra reitera la seva aposta per aquest procés de participació previ com a clau per garantir la tramitació d’uns textos que s’adaptin plenament a les necessitats actuals i futures de les empreses, els treballadors i les organitzacions sindicals, alhora que permeti assentar les bases d’un model sòlid, modern i perdurable en el temps.

Els eixos de la reforma demòcrata

El treball elaborat per Demòcrates parteix del compromís electoral i de la voluntat d’actualitzar la legislació en matèria laboral tant als tractats internacionals com a la realitat andorrana, objectius marc que es tradueixen en una adequació de la normativa a les necessitats actuals de contractació, a partir de criteris de modernització, diversificació i flexibilització. Els canvis introduïts també impulsen un marc de garanties més gran i equilibrat pel que fa als drets i deures de les parts implicades, així com noves mesures per garantir la conciliació de la vida familiar i laboral.

Finalment, el contingut de les reformes introduïdes garanteix l’adequació de les normes laborals a la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat.

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×