Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

Demòcrates accelera la creació de la comissió de treball que determinarà les mesures per a la sostenibilitat de la branca de jubilació de la CASS

El Ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha confirmat la posada en marxa de forma immediata de la comissió de treball que analitzarà el conjunt de propostes i mesures facilitades per la CASS amb la finalitat de determinar quines seran les que, de forma consensuada, caldrà adoptar per tal de garantir la futura sostenibilitat de la branca de jubilació de la parapública.

Aquesta ha esta una de les onze qüestions que el Govern ha respost durant la sessió de control que ha tingut lloc aquest dijous al Consell General.

Nacional

Eric Jover, Esteve Vidal i Roser Suñé encapçalen la nova executiva de Demòcrates per Andorra

El congrés extraordinari de Demòcrates per Andorra ha elegit per assentiment la candidatura encapçalada pel nou secretari general, Esteve Vidal, que assumirà les regnes del partit en un mandat que arribarà fins a les pròximes eleccions generals. El nou equip que pilotarà el projecte polític demòcrata estarà presidit per Eric Jover, fins ara secretari general, i incorpora l’exministra d’Educació, Roser Suñé, a la secretaria d’organització. Les vicepresidències primera i segona seguiran en mans d’Esther París i Esther Vilarrubla, igual que la secretaria de Comunicació, que mantindrà Marc Ballestà. S’incorpora Daniel Mandicó, que substituirà Ladislau Baró a la secretaria de Relacions Internacionals.

Nacional

Demòcrates per Andorra impulsa el primer gran pas per garantir els drets de les persones amb discapacitat

El Consell General ha aprovat avui el Projecte de llei de mesures urgents per a l’aplicació del Conveni de les persones amb discapacitat que la cambra va ratificar l’any 2013 amb el suport de tots els grups polítics. El nou text implica la modificació de 12 lleis així com l’elaboració de 7 projectes de llei i de 4 reglaments en un període de 6 mesos a dos anys.

A partir d’ara comença un procés d’adaptació de les normes internes a les previsions del Conveni de les Nacions Unides que s’anirà desenvolupant de forma progressiva. A banda de les modificacions conceptuals, el Ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha explicat els cinc grans aspectes que es veuran afectats de forma positiva pel nou marc legal.

Nacional

Convocatòria del Congrés Extraordinari per a la renovació de l'executiva

Demòcrates per Andorra celebrarà el pròxim 30 de novembre el Congrés Extraordinari al sí del qual renovarà la seva executiva. La convocatòria també servirà per debatre la modificació dels estatuts. L'ordre del dia contempla la presentació als militants del projecte de renovació de la pàgina web que està portant a terme el partit i la posada en marxa de la comissió interna que s'encarregarà d'iniciar el procés per a la designació del futur candidat a Cap a Govern.

El congrés tindrà lloc a les 19:30 de la tarda, a les dependències de l'Arthotel, a Andorra la Vella.

Nacional

La nova codificació laboral inicia el tràmit parlamentari després de la presa en consideració al Consell General

 

El Consell General ha votat la presa en consideració de les tres Proposicions de llei de la futura codificació laboral elaborades pel Grup Parlamentari Demòcrata. La Llei Qualificada de les Relacions Laborals, Llei Qualificada de l’Acció Sindical i Patronal i Llei Qualificada Reguladora del Conflicte Col·lectiu inicien ara el període d’esmenes i el debat a nivell polític després del procés participatiu previ que la majoria Demòcrata ha realitzat amb els col·lectiu i entitats concernides.

El Govern ha avalat els objectius d’aquest procés de reforma legislativa que té com a eixos l’actualització de la legislació en matèria laboral tant als tractats internacionals com a la realitat andorrana i l’adequació de la normativa a les necessitats actuals de contractació, a partir de criteris de modernització, diversificació i flexibilització del mercat laboral.

Els canvis introduïts també impulsen un marc de garanties més gran i equilibrat pel que fa als drets i deures de les parts implicades, així com noves mesures per garantir la conciliació de la vida familiar i laboral.

Nacional

Demòcrates treballa en mesures per fomentar la participació de cara al proper període electoral

Demòcrates per Andorra ha desenvolupat la tercera sessió monogràfica d’actualitat adreçada a militants i simpatitzants amb l’objectiu de debatre sobre l’evolució de la participació electoral al país. La sessió d’avui ha estat una iniciativa de la Comissió Institucional de Demòcrates, encapçalada per Roser Suñé, des de la qual s’han estat treballant a fons les dades del darrer informe elaborat pel Centre de Recerca Sociològica  amb l’objectiu d’aportar solucions i millorar algunes de les dades que s’hi recullen. L’exposició dels principals eixos de l’informe, que es va fer públic la primavera pasada, ha anat a càrrec del director del Centre de Recerca Sociològica de l’Institut d’Estudis Andorrans, Joan Micó.

<< >>Què defensem?


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×