Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

Set col·lectius presenten aportacions al procés de diàleg social obert per Demòcrates per a la modificació del Codi de Relacions Laborals

El Grup Parlamentari Demòcrata ha tancat aquest dilluns el termini per a la recepció de propostes i esmenes per part dels agents econòmics i socials a les proposicions de llei que ha elaborat per tirar endavant la modificació del Codi de Relacions Laborals.

La majoria demòcrata al Consell General ha rebut textos de set agents i associacions als quals va presentar, el passat mes d’abril, els eixos de la reforma que vol impulsar amb la finalitat de recollir valoracions i aportacions encaminades a millorar els esborranys que finalment es sotmetin al debat parlamentari.

Nacional

Carles Jordana presideix la darrera sessió de l’APCE, a Estrasburg

El conseller general demòcrata, Carles Jordana, ha presidit aquest dimecres l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE) i ha moderat els debats 'Les migracions, una oportunitat a aprofitar per al desenvolupament europeu’ i ‘La integració dels refugiats en periode de fortes pressions: aprendre les lliçons de l’experiencia recent i exemples de bones pràctiques’.

Jordana encapçala la delegació formada per les conselleres generals Sílvia Bonet (GPM), Judith Pallarès (GPL) i Patrícia Riberaygua (GPD) que des del passat dia 26 i fins aquest divendres, 30 de juny, es troba a Estrasburg per prendre part en la sessió d’estiu de l’APCE, l’òrgan parlamentari del Consell d’Europa.

Nacional

Andorra dóna un missatge clar de compromís de lluita contra el blanqueig i el finançament del terrorisme

El Consell General ha donat llum verda al Projecte de Llei de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme que referma la voluntat del país d’esdevenir ‘partícip actiu i compromès en aquesta lluita. Així ho ha assegurat el Ministre de Finances, Jordi Cinca, durant la seva intervenció al debat que ha finalitzat amb l’aprovació per assentiment de tot els grups parlamentaris a la que ja és la vuitena revisió a la qual se sotmet el text, des de l’any 2000.

D'altra banda, el grup parlamentari Demòcrata ha reiterat que la declaració com a projecte d’interès nacional de la plataforma esquiable de Soldeu s’ajusta a les finalitats que contempla la Llei General d’Ordenació del Territori i Urbanisme (LGOTU) i el Govern ha actuat conforme al paper que li atribueix la legislació vigent

Nacional

El GP Demòcrata reitera el suport a la declaració d’interès nacional de la plataforma esquiable de Soldeu per part del Govern

La declaració com a projecte d’interès nacional de la plataforma esquiable de Soldeu s’ajusta a les finalitats que contempla la Llei General d’Ordenació del Territori i Urbanisme (LGOTU) i el Govern ha actuat conforme al paper que li atribueix la legislació vigent. El Ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha explicat avui al Consell General que ‘l’aprovació d’un projecte d’interès nacional no és un acte potestatiu de Govern, sinó que el Govern està obligat a aprovar la declaració si aquest es troba dins els supòsits que marca la LGOTU’.

El Grup Parlamentari comparteix plenament aquesta postura així com el fet que la iniciativa impulsada pel Comú de Canillo s’inscriu dins els supòsits que contempla l’article 61 de la LGTOU, entre aquests, el que empara la declaració de la plataforma esquiable.

Nacional

El Grup Parlamentari Demòcrata impulsa una taula de diàleg per millorar la sostenibilitat del sistema de salut

El Consell General ha donat llum verda a la constitució d’una taula de debat sobre salut amb l’objectiu d’analitzar i concretar accions encaminades a trobar un fórmula que asseguri la sostenibilitat i perdurabilitat del sistema sanitari a través d’una major fiscalització de la despesa de la CASS i del SAAS.

Aquesta és la finalitat de la proposta de resolució que la majoria demòcrata al Consell General ha impulsat conjuntament amb el grup parlamentari liberal en el marc del debat monogràfic que s’ha desenvolupat entre ahir i avui a la cambra i que s’ha tancat amb l’aprovació de quatre propostes de resolució del total de les 7 presentades.

Nacional

El Grup Parlamentari Demòcrata destaca la contribució d’Andorra en la reducció d’emissions gràcies a la importació de residus

El Consell General ha rebutjat avui la proposta d’acord que demanava la convocatòria d’una consulta ciutadana per tal de decidir sobre la importació de residus provinents de Catalunya. El grup parlamentari Demòcrata s’ha mostrat contrari al plantejament del Partit Socialdemòcrata, que s’ha quedat sol defensant la iniciativa, i ha destacat els beneficis que suposa aquest acord per a la millora de la gestió de residus: s’evita que aquests vagin a l’abocador i es redueixen, simultàniament, les emissions de CO2.

Durant la sessió ordinària del Consell General d’aquest dijous també s’ha donat llum verda al Projecte de llei d’intercanvi d’informació mitjançant sol·licitud prèvia i d’intercanvi d’informació espontani en matèria fiscal que permeten al país pujar un esglaó més en l’objectiu de la transparència i cooperació internacionals. 

<< >>Què defensem?


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×