Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

DA expressa el condol per les víctimes dels incendis a Galícia i Portugal

Demòcrates per Andorra expressa la seva solidaritat amb els pobles gallec i portuguès en uns moments tant difícils, marcats per la tragèdia dels incendis que estan devastant el territori des d’aquest cap de setmana i que han provocat quatre víctimes mortals.

Volem fer arribar el més sincer condol a les famílies que han patit aquestes pèrdues en circumstàncies tant tràgiques.

Compartim el sentiment d’impotència que en aquests moments viu la ciutadania i traslladem tot el nostre suport als cossos d’extinció d’incendis amb l’esperança que puguin revertir la situació com més aviat millor.

Nacional

Carles Jordana presideix la darrera sessió de l’APCE, a Estrasburg

El conseller general del grup Demòcrta, Carles Jordana, va presidir aquest dimecres, 11 d’octubre, l’última sessió l’Assemblea Parlamentaria del Consell d’Europa (APCE) d’aquest 2017. L’APCE és l’òrgan parlamentari del Consell d’Europa, amb seu a Estrasburg, que aplega un total de 324 parlamentaris dels 47 estats que en formen part. 

A proposta del parlamentari socialista Tiny Kox, l’ordre del dia va incloure, aquest dijous, un punt de debat sobre la situació catalana. Sota el títol ‘La necessitat d’una solució política a la crisi a Catalunya’, el plenari va abordar durant dues hores la qüestió abordant diferents aspectes de la crisi.

 

El conseller del grup demòcrata encapçala la delegació del Consell General de la qual en formen la també consellera demòcrata Patrícia Riberyagua, i els consellers Judith Pallarès (GPL) i Víctor Naudi (GPM).

Nacional

DA planteja una reforma laboral basada en l’homologació internacional, l’adequació a la realitat del país i el desenvolupament de drets i deures de tots els actors implicats

El Grup Parlamentari Demòcrata ha presentat aquest dimarts el contingut de les proposicions de la Llei Qualificada de les Relacions Laborals, Llei Qualificada de l’Acció Sindical i Patronal i Llei Qualificada Reguladora del Conflicte Col·lectiu que iniciaran el tràmit parlamentari sis mesos després de la presentació de les propostes de reforma als col·lectius i entitats concernides.

Durant aquest període de temps, el Grup Parlamentari Demòcrata ha analitzat les aportacions rebudes per part d’una dotzena d’organitzacions i  col·lectius i ha desenvolupat, sempre que s’han requerit, reunions de treball per donar compiment a la voluntat de diàleg social i de participación directa  dels actors implicats.

El Grup Parlamentari Demòcrata ha posat de manifest la voluntat de diàleg i l’esforç esmerçat per recollir les inquietuds dels actors directament concernits amb la finalitat que el debat polític parteixi d’uns textos que recollissin al màxim allò que treballadors i empresaris demanen, d’acord amb els objectius que han impulsat aquesta reforma: l’actualitzar la legislació en matèria laboral tant als tractats internacionals com a la realitat andorrana i l’adequació de la normativa a les necessitats actuals de contractació, a partir de criteris de modernització, diversificació i flexibilització del mercat laboral. Els canvis introduïts també impulsen un marc de garanties més gran i equilibrat pel que fa als drets i deures de les parts implicades, així com noves mesures per garantir la conciliació de la vida familiar i laboral.

Nacional

Posicionament de Demòcrates per Andorra respecte a la situació que es viu a Catalunya:

A la vista dels actes esdevinguts avui en diversos indrets de Catalunya, Demòcrates per Andorra deplora tot acte de violència i apel·la a instaurar un diàleg polític que permeti donar una sortida a la situació que es viu a Catalunya.

Sense entrar a valorar el fons de la qüestió catalana, que entenem que és un afer intern espanyol, Demòcrates per Andorra reafirma el seu compromís amb el diàleg, amb la solució pacífica dels conflictes i el respecte als principis democràtics i de l’Estat de dret.

El partit veu amb preocupació la situació que s’està vivint a Catalunya, una societat amb la qual Andorra manté estrets lligams humans, culturals, socials i econòmics. Confiem que es puguin trobar les condicions per a un diàleg constructiu d’ara en el futur.

Nacional

La Taula Interministerial d’Habitatge comença a definir les primeres mesures per millorar el mercat de lloguer d’habitatges

La nova Taula Interministerial d’Habitatge ha iniciat el seu treball amb la finalitat de posar en marxa un pla d’acció que contempla mesures encaminades a revertir la situació del manca d’habitatges de lloguer i el conseqüent encariment dels que hi ha disponibles. La política d’habitatge ha estat un dels eixos debatuts aquest dijous al Consell General, en el decurs de la primera sessió de control de l’acció del Govern d’aquest nou curs polític que també ha abordat qüestions relacionades amb la constitucionalitat de Llei de Competències i Transferències, les previsions de desenvolupament del projecte The Cloud i l’acord entre la CASS i el Col·legi de Metges, signat aquesta mateixa setmana.

Nacional

Demòcrates considera clau la modificació de la Llei de la Funció Pública per impulsar la modernització i la millora de la qualitat de l’administració i els seus treballadors

El Grup Parlamentari Demòcrata defensa l’avantprojecte de Llei de la Funció Pública que impulsa al Govern, així com els objectius que sustenten la reforma que dirigeix la ministra Eva Descarrega amb la finalitat d’assolir l’eficàcia, l’eficiència, la qualitat i la sostenibilitat de l’administració i de tots els actors implicats: treballadors i usuaris.

<< >>Què defensem?


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×